logo

La Vall de Bianya, on es troba Can Planes, és un conjunt de petites i grans valls que inunden un territori de prades, boscos i rierols.

c1

 

Històricament aquesta vall té moltes coses per explicar, ja que per ella passa la via romana del Capsacosta, una via secundària que enllaçava amb la Via d'Augusta que antigament portava a Roma.

També podem trobar una quinzena d'esglésies romàniques que esquitxen les valls amb la seva bellesa i enriqueixen aquest paisatge idíl·lic amb aquest valuós patrimoni cultural.


c2

Passejar pels senders més tradicionals, visitar la Via Romana o bé les majestuoses esglésies, rutes a cavall, en bicicleta o bé fent senderisme, són algunes de les activitats que podeu trobar ben aprop de Can Planes, tot gaudint d'un entorn natural on el pas dels temps es mesura amb unes broques que només marquen la pau i la tranquil·litat.

La Vall de Bianya es troba dins els límits del Parc Natural de la Zona Volcànica de la Garrotxa i gaudeix d'un dels paisatges més bells de tota la comarca. A més, dos dels seus nuclis (La Vall del Bac i Castellar de la Muntanya) formen part de l'Alta Garrotxa, un espai protegit on la natura encara és més preuada i exquisita. Can Planes es troba al bell mig de la Vall de Bac, un lloc idíl·lic per a relaxar-se i disfrutar de la majestuosa tranquilitat.

al1

 

Els boscos d'alzines, roures i faigs són alguns dels atractius d'aquestes valls. Ells són els millors testimonis del pas de les estacions. La Vall de Bianya, que durant molt de temps havia estat una zona de pas, ha esdevingut ara un lloc idíl·lic per passar uns dies de lleure. Només cal contemplar l'entorn i proposar-se gaudir-lo al màxim. Deixar-se endur per les sensacions que ens porten a la descoberta d'un petit rierol, d'un mas perdut entre les muntanyes o bé d'un plat exquisit.

 

Just per Can Planes passa una de les rutes de senderisme d’ITINERÀNNIA, en la que podreu planificar la vostra ruta, fent una parada a la nostra masia o bé iniciant-la des d’aquí.

________________________________________________________________________

Masia Can Planes · Can Planes s/n · 17813 Vall de Bianya
Tel. 972 29 44 78
reserves@canplanesrural.com